+597-8703674

Plantation Marienbosch Tour 3 days

219,00
Duration
3 days
Max People
100
Min Age

Description

Per fiets vertrek vanaf de stad naar Leonsberg, op zo’n 9 kilometer ten noorden van Paramaribo. Er liggen tentbootjes klaar en u kunt voor een paar euro’s de oversteek doen naar Nw. Amsterdam. Bij Marienburg steekt u wederom over met de boot. Plantage Marienbosch is het eindpunt van de fietstocht.

Afstand: 45 km.

Highlights

Tour Plan

Expand All
Day 1

Dag 1, U fietst vanuit de Grote Combeweg naar Leonsberg alwaar u met de boot (tentboot) oversteekt naar Nieuw Amsterdam (boot oversteekkosten zijn voor uw eigen rekening). Fort Nieuw Amsterdam werd gebouwd om zich sterk te verdedigen nadat de Fransen in 1712 een succesvol een inval deden. Tegenwoordig is het een openlucht museum waar u oude kannon, koetsen, kruithuizen zult zien. U fietst door een voormalig plantagegebied dat bewoond wordt door nazaten van oud medewerkers van suikerfabriek Marienburg.

Marienburg is een oud suikerplantage waar de verlaten suikerfabriek nog staat. Een oud werknemer kan u ter plekke meer vertellen over dat stukje geschiedenis. U fietst door naar Marienburg steiger. Wederom steekt u over met de boot naar plantage Johanna Margaretha. Vervolgens fietst u naar Plantage Marienbosch waar u uw kamer toegewezen krijgt in dit prachtige koloniale pand. Dit koloniaal pand heeft de tand des tijds doorstaan en brengt u terug in de tijd.

Zwamp tour, Kaaimannen spotten

Door onze bootsman Ashwien wordt u gebracht naar Plantage Johanna Margaretha.

Achter deze plantage is er een uitgestrekt wetland. Met de lokale bootsman/jongen gaat u varen in een “lolo boto” (dat zijn smalle 3-5 pers.bootjes). Al vroeg op de tour is een van de hoogte punten met een tempo de sleephelling opvaren om voorts de boot te slepen naar de andere kant van het moeras.

In het moeras heeft u grote kans om vogels te spotten zoals de snipjes, reigers en visarend. In het donker kunt u ook kaaimannen spotten! Het avond eten wordt genuttigd bij de familie Dipai. Een lokale familie, die woont en werkt op de plantage.

Additioneel in het legseizoen van de zeeschildpadden (15 feb t/m 15 juli)

In het legseizoen van de zeeschildpadden varen wij ook door hetzelfde moeras/ wetland. Mocht het nog daglicht zijn dan zal de lokale gids op eventuele vogels attenderen. De zeeschildapdden kunnen wij spotten tijdens het legseizoen bij vloed getij. Ashwien brengt u na deze beleving terug naar plantage Marienbosch.

Day 2

De volgende ochtend, dag 2, wordt u wakker door de muzikale optreden van de vogels rondom het koloniale pand, Marienbosch. Na het ontbijt kunt u relaxen op de plantage in een hangmat of kunt u zelfstandig fietsen naar omliggende plantages: Kronenburg, Frederiksdorp (zelf entree betalen). In de middag om 15.30uur maakt u zich klaar voor de dolfijnen tour. Per tentboot vertrekt u richting de monding van de Suriname rivier, waar de profosu dolfijnen voorkomen. Hoe enthousiaster u bent en klapt in uw handen des te enthousiaster de dolfijnen zullen zijn. En soms geven ze echt wel een spectaculaire show!

Day 3

Op dag 3, heeft u na het ontbijt de ruimte om te relaxen op de plantage. U nuttigt op Marienbosch een vroege lunch. Vervolgens fietst u terug naar Paramaribo. Onderweg kunt u nog eventueel een bezoek brengen aan Peperpot Natuur Park. (Entree en lunch/ drank niet inbegrepen)

Inbegrepen

 • Fietshuur, Activiteiten zoals vermeld en de accommodatie.
 • 3-daagse Tour: diner op dag 1, Ontbijt, Lunch en Diner op dag 2 en de volgende dag ontbijt inclusief koffie en thee en vroege lunch. Overige dranken niet inbegrepen.
 • Vraagt u bij Fietsen in Suriname naar uw fiets route boekje.
 • Voor het gemak kunt u ook maps.me downloaden (deze werkt ook offline)

Niet inbegrepen

 • Borg fiets € 50.- per fiets
 • Oversteekkosten per boot niet inbegrepen
 • Dranken (alcoholisch/ non-alcoholisch) buiten maaltijden
 • Extra water tijdens de zeeschildpadden tour (zelf meenemen)

Payment Options for at Impressive Suriname Travel N.V.:

 • Bank payments
  • International Bank transfer (Suriname)
  • Possible in EURO or USD
  • American Bank Account
  • European bank account
 • Credit card payments (there is a small fee)
 • SEPA
 • iDEAL
 • Sofort (there is a small fee)
 • Cash

Note:
If there are any additional bank charges, these should be covered by the customer. In the event that the full agreed amount is not credited to our account, any outstanding difference must be settled before participating or checking in.

Impressive suriname payment methods

Book This Tour
0
0
0
happy holiday
Stay & Enjoy
15% off on all booking

Login

error: Content is protected !!
TRIP SCHEDULE